Airco Installatie Brasschaat

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Brasschaat draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal check je nuttige tips en info over de verscheidene type modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verstrekken wij gegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Brasschaat

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Brasschaat. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Brasschaat voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind je eenvoudig geschikte vakmensen. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-brasschaat-2930

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Brasschaat (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Voorts dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Brasschaat (gemeente Brasschaat, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kalmthout, Essen, Schoten, Bornem, Puurs-Sint-Amands.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
De Jonckheer WimBredabaan 7542930Brasschaat
ClimashopHoge Kaart 3/A2930Brasschaat
Frigo-TechniekVeldstraat 3252930Brasschaat
Overzicht met airco montagebedrijven Brasschaat vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn diverse modellen die men kan installeren. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Brasschaat: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Brasschaat: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Brasschaat.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Typische toepassingen zijn sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Brasschaat lopen zeer uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het volgende schema bieden wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Brasschaat. Deze tariefindicaties houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingOnkosten
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1155 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2130 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €385 – €885
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€240 – €640
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Brasschaat.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Brasschaat. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met verschillende onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan gemiddelde €95 tot €265 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en koelvermogen. De professionele modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van a-merken als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem gebruikt rond de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Brasschaat. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie