Airco Installatie Bornem

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een goed werkende airco kopen in Bornem biedt een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal lees je goede info over de verscheidene type modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens faciliteren we gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Bornem

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Bornem. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Bornem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij snel en simpel ervaren vakmensen. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-bornem-2880

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Bornem (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installateurs kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema vind jij showrooms en airco monteurs in Bornem (gemeente Bornem, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver, Boom, Niel, Rumst.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
AirconsultPuursesteenweg 3462880Bornem
Maes Technieken BvbaLichterstraat 482870Puurs
VNV Groep vofSint Katharinastraat 40A2870Puurs-Sint-Aamands
Contactgegevens van airco montagebedrijven Bornem vergelijken

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit meerdere uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Bornem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Bornem: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Split Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Bornem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Bornem kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht tref je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Bornem. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1205 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2910
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1145 – €2280
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €900
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €220 – €635
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Bornem.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan men activeren middels de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Bornem. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met velerlei bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Verder heb je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €90 tot €250 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van a-merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd zo’n 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Bornem. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie