Airco Installatie Rumst

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Rumst levert een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker faciliteren we nuttige informatie over de verschillende type modellen in België en een handig keuzeadvies. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Rumst

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Rumst. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Rumst voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina vind je zonder gedoe gecertificeerde installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-rumst-2840

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Rumst (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Rumst (gemeente Rumst, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Willebroek, Bonheiden, Mechelen, Edegem, Mortsel.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Horemans GPeperstraat 52840Rumst
Cornelis TomDendermondsesteenweg 1132830Willebroek
Storms RenéDonkerstraat 502820Rijmenam
Adresgegevens van airco montagebedrijven Rumst vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit velerlei soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Hierna kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Verder moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Rumst: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Rumst: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Rumst.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Rumst kunnen flink uiteen lopen. De onkosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel bieden wij een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Rumst. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoud, reinigingskosten en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1170 – €1955
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2125 – €2965
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1175 – €2235
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €435 – €825
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€180 – €660
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Rumst.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is aan te zetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Rumst. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met verschillende aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Daarbij zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €90 tot €280 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De moderne airco’s van populaire merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem vraagt zo’n 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Rumst. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt o.a. naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie