Airco Installatie Woensdrecht

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Woensdrecht zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website vind je concrete tips en adviezen over de beste systemen en bieden wij een handige keuzegids. Ook check je gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Woensdrecht

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groeiend aantal mensen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Woensdrecht. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Woensdrecht voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je razendsnel betrouwbare montagebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-woensdrecht-4634

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Woensdrecht (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende monteurs kunnen overal een effectief klimaatsysteem inregelen. Ook zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Woensdrecht (gemeente Woensdrecht, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen, Sluis, Noord-Beveland.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
NK Installatietechniek BVVeilingdreef 114614RXBergen op Zoom
Jernic HandelsondernemingZuid-Oostsingel 174611BBBergen op Zoom
Poppe InstallatietechniekHulsterweg 75c4587LGKloosterzande
Schema met airco montagebedrijven Woensdrecht vergelijken

Extra koeling in huis?

Vergelijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn allerlei modellen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Hoe werkt airco?.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en de toenemende energierekening. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Woensdrecht: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Woensdrecht: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Woensdrecht.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Woensdrecht liggen nogal uiteen. De tarieven verschillen per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema vind je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Woensdrecht. De kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1250 – €1965
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2915
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1160 – €2215
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€390 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€250 – €625
Lijst met de prijzen van airconditioning in Woensdrecht.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warm appartement in juni tot september en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een STEK installateur in Woensdrecht. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door vele aspecten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op €90 tot €290 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De beste airco’s van marktleiders als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem moet bij benadering 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Woensdrecht. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie