Airco Installatie Sluis

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Sluis resulteert in een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl verzamel je nuttige tips en informatie over de velerlei type oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verzamel je gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Sluis

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Sluis. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Sluis voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal check jij eenvoudig de beste vakmannen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-sluis-4524

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Sluis (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatiepartners mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Sluis (gemeente Sluis, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Noord-Beveland, Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal.

NaamAdresPostcodePlaats
Buysse koeltechniekSteigerschuit 274511HXBreskens
AircozeelandSteigerschuit 254511HXBreskens
Fremouw Koeltechnisch Bedrijf TLangeweg 94511GABreskens
Overzicht met airco montagebedrijven Sluis vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn verscheidene modellen die men kan installeren. Hierna kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Sluis: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Sluis: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Koelvermogen.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Sluis.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een merkbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Sluis zijn heel divers. De totale kosten zijn weer anders per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgesloten overzicht bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sluis. De getoonde tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1155 – €1995
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €2975
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1190 – €2295
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €425 – €840
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €640
Tabel met de tarieven van airconditioning in Sluis.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airco plaatsen door een STEK installateur in Sluis. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de kosten van de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Ga maar uit van ongeveer €90 tot €270 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per systeem en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van populaire merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet plusminus 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Sluis. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman checkt o.a. verdamper, condensor, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie