Airco Installatie Beek

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Beek draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier faciliteren we belangrijke tips over de beste soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Daarnaast verzamel je adressen van plaatselijke specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.300,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Beek

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Beek. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Beek voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal tref je snel en simpel lokale installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-beek-6191

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Beek (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige monteurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Voorts regelen ze het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Beek (gemeente Beek, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen.

FirmaAdresPostcodePlaats
Willems Koeltechniek BVBurg v Meeuwenstraat 116191NDBeek lb
Koel en Airco Service KAS BVSanderboutlaan 2/A6181DNELSLOO
Willems Koeltechniek bvBusiness Park Stein 1926181MAElsloo
Schema met airco montagebedrijven Beek vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende systemen die men kan installeren. In de volgende paragraaf lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Beek: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Beek: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor thuis.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Beek.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Beek zijn heel divers. De onkosten zijn weer anders per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgaande overzicht geven wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Beek. De getoonde tarieven zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingTarieven
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €2020
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2200 – €2995
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€395 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €655
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Beek.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is te gebruiken via de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco installeren door een vakkundige installateur in Beek. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van een €85 tot €310 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet plusminus 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Beek. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert controleert onder andere naar verdamper, condensor, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie