Airco Installatie Sittard-Geleen

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Sittard-Geleen draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal verstrekken wij vakkundige tips en adviezen over de velerlei type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens tref je adres- en contactgegevens van geschikte installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Sittard-Geleen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Sittard-Geleen. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sittard-Geleen voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je snel en simpel gecertificeerde vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-sittard-geleen-6153

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een vaste airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Sittard-Geleen (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Sittard-Geleen (gemeente Sittard-Geleen, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Echt-Susteren, Leudal, Roerdalen, Roermond, Nederweert.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Lemmens KoeltechniekMolenstraat 16141BHLimbricht
Lemmens TechniekWalborgstraat 156136BMSittard
Fastro BVHeer Ottostraat 236121NBBorn
Lijst met airco montagebedrijven Sittard-Geleen vergelijken

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit meerdere producten die men kan installeren. Hieronder bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Goedkoopste airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Sittard-Geleen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenste unit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Sittard-Geleen: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Kanaal Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Sittard-Geleen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Sittard-Geleen kunnen flink uiteen lopen. De tarieven wisselen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel geven we een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sittard-Geleen. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhoud, navullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingTarieven
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2990
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1175 – €2255
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€450 – €865
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€215 – €635
Lijst met de tarieven van airconditioning in Sittard-Geleen.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is aan te zetten middels een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat dan direct de airconditioner installeren door een goede installateur in Sittard-Geleen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten kan men berekenen met meerdere bouwstenen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tevens noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €280 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ongeveer 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Sittard-Geleen. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie