Airco Installatie Leudal

Wil jij het lekker fris houden in je woning? Een airco kopen in Leudal levert jou een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker lees je uitgebreide tips en adviezen over de velerlei soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens check je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Leudal

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Leudal. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Leudal voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je razendsnel goede montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-leudal-6089

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Leudal (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame installateurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Verder staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Leudal (gemeente Leudal, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Roerdalen, Roermond, Nederweert, Cranendonck, Maasgouw.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Er bestaan meerdere apparaten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Leudal: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Leudal: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Wand Airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Leudal.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Leudal zijn nogal verschillend. De prijzen verschillen per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het volgende schema check jij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Leudal. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1195 – €1965
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2175 – €2940
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1130 – €2215
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €440 – €890
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€240 – €655
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Leudal.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Leudal. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je een €70 tot €260 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt grofweg 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Leudal. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie