Airco Installatie Ittervoort

Wil je het graag koel houden in de zomer? De juiste airco kopen in Ittervoort draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs check je uitgebreide tips en informatie over de beste modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bekijk je de gegevens van lokale installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Ittervoort

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Ittervoort. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ittervoort voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij snel lokale installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-ittervoort-6014

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Ittervoort (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem maken. Voorts kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Ittervoort (gemeente Leudal, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hunsel, Haler, Ell, Kessel, Maasbree.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Er bestaan verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Ittervoort: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Ittervoort: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Stilste airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Ittervoort.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Ittervoort lopen zeer uiteen. De onkosten wisselen per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het volgende schema bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Ittervoort. Deze kostenindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingKosten
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €2005
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2195 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1125 – €2240
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€390 – €825
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €180 – €655
Tabel met de prijzen van airconditioning in Ittervoort.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Ittervoort. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje hangt af van verschillende posten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op ongeveer €80 tot €300 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van de bekende merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ittervoort. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert controleert onder andere naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie