Airco Installatie Hunsel

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in Hunsel kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker tref je nuttige tips over de velerlei type modellen en bieden wij een handige keuzegids. Mede faciliteren we contactgegevens van lokale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hunsel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hunsel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Hunsel voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel betrouwbare installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-hunsel-6013

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Hunsel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna bekijk jij showrooms en airco monteurs in Hunsel (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Haler, Ell, Kessel, Maasbree, Baarlo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit meerdere units die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht bieden wij praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Hunsel: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hunsel: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Zuinigste airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Hunsel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een merkbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Hunsel kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten variëren per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema vind jij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hunsel. De kosten zijn excl. onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingKosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €2035
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2140 – €2915
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1200 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €405 – €840
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €155 – €645
Tabel met de prijzen van airconditioning in Hunsel.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een vakkundige installateur in Hunsel. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten komt tot stand door vele onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €90 tot €260 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van a-merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem benodigd ruwweg 1,45 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Hunsel. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De monteur inspecteert o.a. expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie