Airco Installatie Grathem

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Grathem biedt extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl tref je concrete tips en informatie over de diverse soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Tevens check je adressen van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Grathem

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Grathem. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Grathem voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij eenvoudig professionele vakmensen. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-grathem-6096

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Grathem (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Grathem (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Baexem, Heythuysen, Leveroy, Heibloem, Roggel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn verscheidene producten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Grathem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Grathem: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Grathem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een constante gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Grathem liggen nogal uiteen. De prijzen verschillen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel check jij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Grathem. Deze kostenindicaties zijn zonder het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €1950
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2145 – €2970
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1105 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €440 – €840
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€250 – €690
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Grathem.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Grathem. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door vele factoren. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op om en nabij de €75 tot €315 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Grathem. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie