Airco Installatie Roggel

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Roggel kan enorm helpen voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verzamel je uitgebreide tips en informatie over de velerlei type toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Roggel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Roggel. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Roggel voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind je zonder gedoe gecertificeerde vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-roggel-6089

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Roggel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montage experts kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Voorts zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Roggel (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Neer, Horn, Nunhem, Buggenum, Haelen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er bestaan veel verschillende soorten uitvoeringen die je kunt kiezen. Bijgaand check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco installatie.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Roggel: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Roggel: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Airco repareren.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Roggel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een aangename koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Roggel zijn heel divers. De tarieven kunnen afwijken per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel hieronder geven wij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Roggel. Deze prijsindicaties zijn exclusief periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2220 – €2950
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1175 – €2270
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€390 – €900
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€200 – €680
Tabel met de kosten van airconditioning in Roggel.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Roggel. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door vele aspecten. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je een €85 tot €265 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt ruwweg 1,55 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Roggel. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt o.a. naar compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie