Airco Installatie Wolvega

Zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Wolvega levert jou een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke tips en informatie over de diverse soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verzamel je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Wolvega

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Wolvega. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wolvega voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij probleemloos ervaren installateurs. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-wolvega-8471

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Wolvega (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem integreren. Verder kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema tref je showrooms en airco monteurs in Wolvega (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn allerlei modellen die je kunt toepassen. In de volgende paragraaf bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wolvega: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Wolvega: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Wolvega.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Wolvega variëren enorm. De prijzen zijn weer anders per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Wanneer je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel vind je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wolvega. Deze tariefindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1190 – €2035
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2950
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1140 – €2245
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €450 – €845
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€165 – €645
Schema met de kosten van airconditioning in Wolvega.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een hete woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Wolvega. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een duurder energiecontract. Ga maar uit van een €75 tot €250 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem benodigd bij benadering 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Wolvega. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie