Airco Installatie Vegelinsoord

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Vegelinsoord resulteert in een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij praktische tips en informatie over de beste soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens check je contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Vegelinsoord

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Vegelinsoord. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Vegelinsoord voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij binnen no-time vakbekwame installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-vegelinsoord-8467

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Vegelinsoord (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze professionele montage experts kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast regelen ze het benodigde onderhoud. In de tabel tref je showrooms en airco monteurs in Vegelinsoord (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule, Rotstergaast.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning of kantoorpand. We onderscheiden veel verschillende soorten systemen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Vegelinsoord: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Vegelinsoord: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Vegelinsoord.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een radiator. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco maart 2023 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Vegelinsoord liggen nogal uiteen. De kosten verschillen per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. Hieronder in de tabel geven wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Vegelinsoord. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1180 – €1995
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2165 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1125 – €2270
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€375 – €855
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€200 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Vegelinsoord.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in juni tot september en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Vegelinsoord. Thuiswerken, slapen en leven is dan veel fijner. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt bepaald door vele aspecten. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Ga maar uit van een €95 tot €300 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt grofweg 1,50 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Vegelinsoord. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie