Airco Installatie Meliskerke

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Meliskerke levert jou een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website vind je praktische informatie over de diverse type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder faciliteren we gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Meliskerke

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Meliskerke. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Meliskerke voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij eenvoudig betrouwbare installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-meliskerke-4365

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Meliskerke (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montage experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast regelen ze onderhoud en service. In het onderstaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Meliskerke (gemeente Veere, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Grijpskerke, Aagtekerke, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle.

FirmaAdresPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Schema met airco montagebedrijven Meliskerke vergelijken

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn allerlei uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In het volgende overzicht tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Meliskerke: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Meliskerke: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezetref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Meliskerke.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in winkels en datacentra.

Goedkoopste airco november 2021 inclusief plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Meliskerke lopen zeer uiteen. De onkosten verschillen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder bieden wij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Meliskerke. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Split-systeemVast model met binnen- en buitengedeelte.€1245 – €2050
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2175 – €2995
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1140 – €2215
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €415 – €850
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€200 – €670
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Meliskerke.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Meliskerke. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal bouwstenen. Om te beginnen het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €75 tot €265 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van a-merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem rekent zo’n 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Meliskerke. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De expert controleert onder andere naar verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie