Airco Installatie Vlissingen

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Vlissingen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je goede tips en info over de velerlei soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast bekijk je de gegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vlissingen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer consumenten kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Vlissingen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Vlissingen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website vind jij snel en simpel goede montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-vlissingen-4384

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Vlissingen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Vlissingen (gemeente Vlissingen, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Ook is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Vlissingen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Vlissingen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Mechanische Ventilatie.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Vlissingen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Vlissingen variëren enorm. De prijzen variëren per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgaande overzicht check je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vlissingen. De prijzen zijn zonder onderhoud, navullen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1220 – €1980
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2180 – €2930
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1195 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €400 – €895
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €245 – €695
Tabel met de tarieven van airconditioning in Vlissingen.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten via de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airco monteren door een goede installateur in Vlissingen. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door vele factoren. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €255 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties vragen meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem benodigd circa 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Vlissingen. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie