Airco Installatie Surhuizum

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Surhuizum levert jou een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website tref je handige tips over de beste modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder verstrekken wij gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en een binnendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Surhuizum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Surhuizum. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Surhuizum voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij snel en simpel de beste vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-surhuizum-9283

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Surhuizum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna tref jij showrooms en airco monteurs in Surhuizum (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Harkema, De Westereen, Feanwâlden, Suwâld, Earnewâld.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Gegevens van airco montagebedrijven Surhuizum vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse apparaten die geschikt kunnen zijn. Hieronder bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Surhuizum: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Surhuizum: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Surhuizum.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een aangename koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Surhuizum variëren enorm. De onkosten zijn weer anders per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Als er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht vind jij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Surhuizum. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1175 – €1975
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2135 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1105 – €2235
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€430 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €695
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Surhuizum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een hete woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie zo’n airco monteren door een erkende installateur in Surhuizum. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs hangt af van velerlei bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag en daarbij een duurder energiecontract. Houd rekening met gemiddelde €75 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning hebben meer stroom nodig in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van populaire merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem moet ruwweg 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Surhuizum. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie