Airco voor kleine ruimte

Wanneer jij voor een kleine ruimte een airco zoekt kom je vaak uit bij een mobiel / verrijdbaar / verplaatsbaar systeem. Deze klimaatsystemen zijn doorgaans voordelig en makkelijk in gebruik. Een kleine kamer heeft maar weinig oppervlak (of m3 / kubieke meter) om te moeten koelen. Dat betekend dat er ook maar weinig vermogen nodig is om de temperatuur een paar graden te laten dalen. Op deze pagina lees je meer over hoe je dit in de praktijk kunt aanpakken. Op zoek naar specifieke oplossingen voor het koelen van computers of een serverpark? Kijk dan ook eens op onze pagina met airco’s voor de serverruimte.

Flexibele klimaatbeheersing voor elke ruimte

Wanneer jij niet op zoek bent naar grote krachtige en geavanceerde klimaatsystemen voor een gehele woning, maar een losse kamer wilt verkoelen hoef je niet te kijken naar de split-systemen. Het is dan veel interessanter om te kijken naar een compactere oplossing. Hieronder lichten we 3 soorten modellen toe. De modellen met en zonder slang / afvoer en de kleinere luchtkoelers.

1. Een airco met slang

Voor een kleine kamer met raam is er de mogelijkheid om te kiezen voor een mobiele airco met slang. Deze producten hebben een kleine afvoer die door het raam moet worden gestoken. Deze luchtkoelers hebben als voordeel dat ze bijzonder efficiënt kunnen werken op lokaal niveau. Anders dan een splitairco kun je deze modellen eenvoudig verplaatsen naar een andere smalle / mini-ruimte om daar vervolgens plaatselijk te koelen.

2. Een airco zonder slang

Wanneer je slechts een paar vierkanten meter hoeft te koelen kan een losse mini-airco ook voldoende verkoeling geven. Deze mobiele units kun je neerzetten waar jij maar wilt. Plaats ze zo dicht mogelijk op de plek waar jij de verkoeling nodig hebt. Slechts enkele m2 bij je vandaan is vaak het meest effectief. Deze airco’s hebben een opvangbak / reservoirs waar vocht in wordt opgeslagen en deze dien je zo nu en dan schoon te maken. Omdat er geen slang aan dit product vast zit zijn de compact en eenvoudig op te bergen.

3. Mini-airconditioners

Wanneer jij bijvoorbeeld een werkkamer hebt waar de temperatuur te hoog is op het moment dat je daar werkt kun je kiezen voor een mini-cooler. Deze kleine units kunnen heel ‘lokaal’ lucht koelen. Dat betekend dat niet de hele ruimte kouder wordt maar de gevoelstemperatuur wel flink afneemt. Dit lokale koelen heeft dus slechts een tijdelijk effect maar kan wel heel effectief zijn. Wordt soms ook toegepast voor extra verkoeling in de horeca.