Airco Installatie Oosternieland

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oosternieland levert een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina check je nuttige tips over de diverse soorten producten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens bekijk je contact- en adresgegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Oosternieland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Oosternieland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Oosternieland voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij probleemloos erkende installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-oosternieland-9985

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Oosternieland (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem integreren. Ook regelen ze het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Oosternieland (gemeente Het Hogeland, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Oudeschip, Roodeschool, Uithuizermeeden, Uithuizen, Eemshaven.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn allerlei producten die mogelijk interessant zijn. Hierna behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oosternieland: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Oosternieland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Oosternieland.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oosternieland liggen nogal uiteen. De prijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. Hieronder in de tabel check jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Oosternieland. De kosten zijn exclusief periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1175 – €1975
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2200 – €2940
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1110 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €870
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €625
Tabel met de tarieven van airconditioning in Oosternieland.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is te gebruiken door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel zo’n airco installeren door een betrouwbare installateur in Oosternieland. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs kan men berekenen met velerlei onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de installatie. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op plusminus €75 tot €300 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem benodigd om en nabij de 1,35 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Oosternieland. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman inspecteert o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie