Airco Installatie Laken

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Laken resulteert in een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we concrete tips over de verschillende soorten modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast verzamel je contactgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Laken

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Laken. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Laken voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check je zonder gedoe professionele installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-laken-1020

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Laken (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige monteurs kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Tevens kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Laken (gemeente Brussel, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Middelburg, Adegem, Watervliet, Waterland-Oudeman, Sint-Jan-In-Eremo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Laken: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Laken: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezestaan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Laken.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een merkbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Te installeren vanaf €1050.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 met plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Laken variëren enorm. De prijzen verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de tabel hieronder verstrekken wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Laken. Deze tariefindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1195 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2955
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1140 – €2245
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €385 – €850
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€185 – €690
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Laken.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Laken. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten is gebaseerd op velerlei factoren. Ten eerste het advies, de airco en de installatiekosten. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €95 tot €310 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes vragen meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet ruwweg 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Laken. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie