Airco Installatie Brussel

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Brussel draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal verstrekken wij praktische tips en informatie over de verscheidene type toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien bekijk je contactgegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Brussel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Brussel. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Brussel voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je probleemloos ervaren montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-brussel-1000

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Brussel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende monteurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem samenstellen. Voorts zorgen zij voor onderhoud en service. In de vergelijker hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Brussel (gemeente Brussel, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Maldegem, Sint-Laureins, Kaprijke, Assenede, Evergem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan velerlei soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Brussel: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Brussel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Brussel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Brussel kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de tabel hieronder verstrekken we een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Brussel. De getoonde kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €1985
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2210 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1105 – €2270
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€395 – €840
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€250 – €660
Schema met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Brussel.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airconditioner installeren door een STEK installateur in Brussel. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. vele onderdelen. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als gevolg een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €80 tot €305 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco is anders per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Brussel. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De expert checkt o.a. expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie