Airco Installatie Maldegem

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Maldegem levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker tref je goede info over de beste soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Ook vind je adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Maldegem

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Maldegem. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Maldegem voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je snel en simpel deskundige vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-maldegem-9990

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Maldegem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige montage experts kunnen overal het juiste klimaatsysteem integreren. Voorts regelen ze vacumeren en onderhoud. In deze tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Maldegem (gemeente Maldegem, provincie Oost Vlaanderen). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Sint-Laureins, Kaprijke, Assenede, Evergem, Lievegem.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
T Techniek bvbaBogaardestraat 1739990Maldegem
BriestechGroeneweg 149980Sint Laureins
De CraemerOosteeklo-Dorp 1029968Oosteeklo
Gegevens van airco montagebedrijven Maldegem vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan verscheidene modellen die je kunt kiezen. Bijgaand bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Maldegem: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Maldegem: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Maldegem.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een constante koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco augustus 2021 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Maldegem zijn nogal verschillend. De tarieven zijn weer anders per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht verstrekken wij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Maldegem. De getoonde kosten zijn excl. onderhoudsinterval, vullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemToelichtingTarieven
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1180 – €1995
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2160 – €2995
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1160 – €2205
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €390 – €825
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€220 – €625
Lijst met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Maldegem.

Top-10 merken augustus 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een hete woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Maldegem. Het thuiswerken, slapen en recreëren wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten kan men berekenen met meerdere posten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je een onderhoudscontract. In aanvulling daarop moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een hogere energierekening. Houd rekening met een €80 tot €265 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom dan de kleine modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem moet grofweg 1,45 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Maldegem. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie