Airco Installatie Middelburg

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Middelburg draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker lees je goede tips over de diverse soorten apparaten in België en een handig keuzeadvies. Ook lees je contact- en adresgegevens van erkende monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Middelburg

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Belgen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Middelburg. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Middelburg voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website zoek je snel & eenvoudig ervaren installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-middelburg-9992

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Middelburg (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installatiepartners mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In de onderstaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Middelburg (gemeente Maldegem, provincie Oost Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Adegem, Watervliet, Waterland-Oudeman, Sint-Jan-In-Eremo, Sint-Margriete.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. We onderscheiden verscheidene producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid en de toenemende energierekening. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Middelburg: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Middelburg: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Middelburg.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1325.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Middelburg variëren enorm. De totale kosten wisselen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder vind jij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Middelburg. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelOmschrijvingKosten
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1220 – €1950
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1125 – €2210
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€370 – €855
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €230 – €635
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Middelburg.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een hete woning in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Middelburg. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet een onderhoudscontract. Als laatste heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €255 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met de kleine modellen. De beste airco’s van populaire merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt zo’n 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Middelburg. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie