Airco Installatie Waterland-Oudeman

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Waterland-Oudeman levert jou een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verzamel je handige tips en adviezen over de verschillende soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Mede bieden wij contact- en adresgegevens van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Waterland-Oudeman

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Belgen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Waterland-Oudeman. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Waterland-Oudeman voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website vind je snel en simpel professionele vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-waterland-oudeman-9988

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Waterland-Oudeman (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Verder dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Waterland-Oudeman (gemeente Sint-Laureins, provincie Oost Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint-Jan-In-Eremo, Sint-Margriete, Lembeke, Oosteeklo, Bassevelde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Check de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan allerlei uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Hieronder tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Waterland-Oudeman: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Waterland-Oudeman: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Kleinste airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Waterland-Oudeman.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Waterland-Oudeman lopen zeer uiteen. De prijzen verschillen per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht vind jij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Waterland-Oudeman. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1165 – €2030
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2200 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2240
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €445 – €845
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€220 – €630
Lijst met de kosten van aannemers airconditioning in Waterland-Oudeman.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is aan te zetten middels de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Waterland-Oudeman. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €70 tot €275 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt om en nabij de 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Waterland-Oudeman. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie