Airco Installatie Bassevelde

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Bassevelde resulteert in een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker lees je praktische informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien verstrekken wij gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Bassevelde

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Bassevelde. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Bassevelde voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je snel & eenvoudig betrouwbare vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-bassevelde-9968

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Bassevelde (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Bassevelde (gemeente Assenede, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Boekhoute, Waarschoot, Sleidinge, Kluizen, Ertvelde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, of op je werk. Er zijn diverse soorten units die kunnen worden geplaatst. Bijgaand lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Bassevelde: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Bassevelde: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezetref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Bassevelde.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Bassevelde variëren enorm. De kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande schema tref jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Bassevelde. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoud, reinigen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1205 – €1985
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2915
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1145 – €2275
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€450 – €830
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €645
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Bassevelde.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door middel van een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een STEK installateur in Bassevelde. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door meerdere factoren. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €305 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem benodigd grofweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Bassevelde. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie