Airco Installatie Sint Maartensvlotbrug

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Sint Maartensvlotbrug zorgt voor een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs verstrekken wij nuttige tips en adviezen over de velerlei type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder vind je gegevens van regionale installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Sint Maartensvlotbrug

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Sint Maartensvlotbrug. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Sint Maartensvlotbrug voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal check jij zonder gedoe geschikte installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-sint-maartensvlotbrug-1753

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Sint Maartensvlotbrug (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Voorts zorgen zij voor onderhoud en service. Hieronder in de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Sint Maartensvlotbrug (gemeente Schagen, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Sint Maartensbrug, Schagerbrug, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan allerlei units die men kan installeren. Hierna check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco voor thuis.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Sint Maartensvlotbrug: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Sint Maartensvlotbrug: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Sint Maartensvlotbrug.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Sint Maartensvlotbrug variëren enorm. De totale kosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht check jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Sint Maartensvlotbrug. De getoonde tarieven houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2900
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2215
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€400 – €805
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€160 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Sint Maartensvlotbrug.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kun je aan en uitzetten a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Sint Maartensvlotbrug. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje hangt af van een aantal bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Daarnaast een onderhoudscontract. In aanvulling daarop noemen we nog een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €95 tot €310 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde modellen vragen meer stroom dan de kleine modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Samsung hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Sint Maartensvlotbrug. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie