Airco Installatie Schagen

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Schagen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl lees je bruikbare tips over de velerlei soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast faciliteren we contact- en adresgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Schagen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Schagen. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Schagen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij razendsnel geschikte installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-schagen-1741

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Schagen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem installeren. Bovendien staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Schagen (gemeente Schagen, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Langedijk, Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn velerlei soorten producten die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Schagen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Schagen: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Schagen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkels. Het is amper zichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Schagen liggen nogal uiteen. De kosten wisselen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Schagen. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €2020
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2225 – €2995
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1150 – €2255
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€365 – €860
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €215 – €610
Tabel met de tarieven van airconditioning in Schagen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan men activeren middels een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Schagen. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Bovendien heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €70 tot €250 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grote multi-split modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Schagen. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie