Airco Installatie Waarland

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Waarland levert een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze website faciliteren we vakkundige info over de verschillende soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien vind je contactgegevens van lokale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Waarland

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Waarland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Waarland voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij zonder gedoe deskundige montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-waarland-1738

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Waarland (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem maken. Tevens zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Waarland (gemeente Schagen, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zijdewind, t Veld, Oude Niedorp, Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen meerdere uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
 • Mobiele airco Waarland: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Waarland: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Waarland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Waarland liggen nogal uiteen. De onkosten wisselen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Waarland. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1165 – €1990
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2210 – €2955
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2200
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€400 – €825
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€235 – €615
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Waarland.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is aan te zetten via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Waarland. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door vele posten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Als laatste heb je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van €80 tot €260 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van marktleiders als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd om en nabij de 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Waarland. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie