Airco Installatie Lutjewinkel

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een airco kopen in Lutjewinkel biedt een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier check je uitgebreide tips over de velerlei type apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien vind je de gegevens van geschikte specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lutjewinkel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Lutjewinkel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Lutjewinkel voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij snel populaire montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-lutjewinkel-1732

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Lutjewinkel (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze het benodigde onderhoud. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Lutjewinkel (gemeente Hollands Kroon, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Winkel, Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten systemen die men kan installeren. In onderstaande tekst check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Lutjewinkel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Lutjewinkel: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Lutjewinkel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1125.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Lutjewinkel liggen nogal uiteen. De totale kosten verschillen per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. Hieronder in de tabel bieden wij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Lutjewinkel. De tarieven zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingKosten
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1165 – €1980
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2150 – €2990
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2290
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €430 – €900
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€225 – €630
Tabel met de prijzen van airconditioning in Lutjewinkel.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een heet huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airco monteren door een professionele installateur in Lutjewinkel. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs komt tot stand door meerdere posten. Uiteraard het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Tevens noemen we nog een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €85 tot €255 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als Samsung werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Lutjewinkel. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie