Airco Installatie Oude Niedorp

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Oude Niedorp levert jou een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website check je nuttige tips en info over de meest gebruikte soorten apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bekijk je adressen van regionale monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Oude Niedorp

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Oude Niedorp. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Oude Niedorp voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website vind jij snel en simpel ervaren montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-oude-niedorp-1734

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Oude Niedorp (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Oude Niedorp (gemeente Hollands Kroon, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel, Noord-Scharwoude.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen een aantal verschillende systemen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Oude Niedorp: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Oude Niedorp: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco inbouwen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Oude Niedorp.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Oude Niedorp liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen wisselen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel check je een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Oude Niedorp. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, reinigen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingOnkosten
Split-aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1200 – €1955
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2140 – €2995
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1195 – €2265
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€390 – €815
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€150 – €655
Lijst met de kosten van airconditioning in Oude Niedorp.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een professionele installateur in Oude Niedorp. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op een aantal bouwstenen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €70 tot €305 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig in vergelijking met instap-modellen. De moderne airco’s van a-merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt rond de 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Oude Niedorp. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur checkt o.a. expansieventiel, condensor, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie