Airco Installatie Noordhoek

Wil je het graag koel houden in je woning? Een goed werkende airco kopen in Noordhoek zorgt voor een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze pagina faciliteren we bruikbare tips en adviezen over de diverse type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook faciliteren we contactgegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.350,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Noordhoek

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Noordhoek. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Noordhoek voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij snel & eenvoudig vakbekwame vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-noordhoek-4759

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Noordhoek (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In het volgende schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Noordhoek (gemeente Moerdijk, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat, Oud Gastel, Bosschenhoofd.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Noordhoek: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Noordhoek: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Noordhoek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1550.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Noordhoek kunnen flink uiteen lopen. De tarieven kunnen afwijken per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst hieronder vind je een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Noordhoek. Deze prijsindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingPrijzen
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1190 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2210 – €2955
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2230
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €350 – €805
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €695
Schema met de tarieven van airconditioning in Noordhoek.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een heet appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Noordhoek. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele onderdelen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Ook heb je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je plusminus €90 tot €290 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom dan instap-modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Noordhoek. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie