Airco Installatie Vorselaar

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Vorselaar draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Hier lees je belangrijke tips en info over de verschillende type oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Mede check je gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vorselaar

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Vorselaar. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Vorselaar voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker zoek jij snel & eenvoudig professionele vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-vorselaar-2290

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Vorselaar (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem integreren. Ook dragen ze zorg voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Vorselaar (gemeente Vorselaar, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Grobbendonk, Lille, Herenthout, Westerlo, Olen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Air Trade CentreToekomstlaan 512280Grobbendonk
Boeckx WPastorijstr 272275Wechelderzande
Xelec bvbaHemeldonk 152275Gierle
Adresgegevens van airco montagebedrijven Vorselaar vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan een aantal verschillende systemen waar je uit kunt kiezen. Hierna check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Vorselaar: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Vorselaar: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Vorselaar.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Vorselaar kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen variëren per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel tref jij de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Vorselaar. De prijzen zijn excl. periodiek onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €1960
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2985
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1155 – €2210
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €440 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€185 – €665
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Vorselaar.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval de airco plaatsen door een STEK installateur in Vorselaar. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt bepaald door velerlei factoren. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Tevens krijg je te maken met een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan €90 tot €270 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd plusminus 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Vorselaar. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert controleert onder andere naar verdamper, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie