Airco Installatie Westerlo

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Westerlo kan enorm helpen voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier bekijk je concrete tips en adviezen over de velerlei soorten systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook vind je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Westerlo

De temperaturen in België veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Westerlo. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Westerlo voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website vind je razendsnel erkende monteurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-westerlo-2260

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Westerlo (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen overal het juiste klimaatsysteem aanleggen. Voorts staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Westerlo (gemeente Westerlo, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Olen, Zandhoven, Hulshout, Herselt, Heist-Op-Den-Berg.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
GT TechnicsDrie Zillen 232260Tongerlo
AVS ServiceLangstraat 1072260Tongerlo
ACB AirconditioningMoestoemaatheide 142260Tongerlo
Schema met airco montagebedrijven Westerlo vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan velerlei soorten modellen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Westerlo: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Westerlo: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco toepassingen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Westerlo.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 incl. plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Westerlo kunnen flink uiteen lopen. De kosten wisselen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Verder is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de tabel hieronder geven wij een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Westerlo. De getoonde tarieven zijn excl. jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortBeschrijvingOnkosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1170 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2145 – €2910
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1165 – €2205
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €365 – €840
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €220 – €675
Schema met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Westerlo.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet appartement in juni tot september en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner plaatsen door een STEK installateur in Westerlo. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de montage. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een grotere stroomvraag en dus een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €290 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning vragen meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van de bekende merken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Westerlo. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman checkt o.a. verdamper, koelvloeistof, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie