Airco Installatie Herselt

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Herselt kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze airco-vergelijker bekijk je belangrijke tips en info over de verscheidene type oplossingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder tref je adres- en contactgegevens van – in de buurt actieve – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Herselt

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Herselt. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Herselt voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je zonder gedoe de beste vakmannen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-herselt-2230

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een erkend installatiebedrijf in Herselt (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem maken. Daarnaast dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. Hieronder in de tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Herselt (gemeente Herselt, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Heist-Op-Den-Berg, Herentals, Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
De Bruyn VerwarmingAarschotsesteenweg 200C2230Herselt
Van Espen MarcOude Aarschotsebaan 902221Booischot
Frigo Noël & DavidBlindejennestraat 192221Booischot
Overzicht met airco montagebedrijven Herselt vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit allerlei apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Verder is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Herselt: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Herselt: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezebespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco inbouwen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Herselt.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 met monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Herselt lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel lees je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Herselt. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1155 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2165 – €2905
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1110 – €2255
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €820
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€190 – €695
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Herselt.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een erg heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Herselt. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende posten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Bovendien noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op plusminus €80 tot €300 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem rekent om en nabij de 1,35 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Herselt. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert checkt o.a. koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie