Airco Installatie Wommelgem

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Wommelgem levert een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij vakkundige informatie over de diverse type oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Mede verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Wommelgem

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Wommelgem. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wommelgem voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij snel bekwame monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-wommelgem-2160

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een professioneel installatiebedrijf in Wommelgem (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Wommelgem (gemeente Wommelgem, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Borsbeek, Wijnegem, Zwijndrecht, Antwerpen, Kortenaken.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
BondecFortbaan 72 A2160Wommelgem
AircotechnixManebruggestraat 2962150Borsbeek
E.T.I.Griffier Schobbenslaan 12140Borgerhout
Lijst met airco montagebedrijven Wommelgem vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit diverse modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wommelgem: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Wommelgem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Wommelgem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkels. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Wommelgem liggen nogal uiteen. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In het bijgesloten overzicht verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Wommelgem. De getoonde prijzen zijn exclusief periodiek onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1250 – €1960
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2170 – €2985
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1165 – €2200
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€405 – €875
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€230 – €695
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Wommelgem.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airconditioner monteren door een erkende installateur in Wommelgem. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. meerdere aspecten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je gemiddelde €70 tot €300 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem rekent grofweg 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Wommelgem. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman controleert onder andere naar verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie