Airco Installatie Wijnegem

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een goed werkende airco kopen in Wijnegem draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal lees je handige tips en adviezen over de velerlei type toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook verstrekken wij gegevens van regionale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Wijnegem

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Wijnegem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wijnegem voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website vind je zonder gedoe bekwame monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-wijnegem-2110

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Wijnegem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In deze tabel vind je showrooms en airco monteurs in Wijnegem (gemeente Wijnegem, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zwijndrecht, Antwerpen, Kortenaken, Bekkevoort, Geetbets.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
ClimatechPaulus Beyestraat 392100Deurne
Savetech BVVleerakkerstraat 252100Deurne
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Tabel met airco montagebedrijven Wijnegem vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten systemen die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Wijnegem: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Wijnegem: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Split airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Wijnegem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Wijnegem zijn heel divers. De tarieven zijn weer anders per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het bijgesloten overzicht bieden wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Wijnegem. Deze kostenindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, vullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1245 – €2005
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2960
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1140 – €2250
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€360 – €835
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€150 – €630
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Wijnegem.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco monteren door een goede installateur in Wijnegem. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Verder zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Tevens krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €95 tot €250 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt ruwweg 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Wijnegem. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De vakman kijkt o.a. naar compressor, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie