Airco Installatie Clinge

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Clinge biedt een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze adviseurs bekijk je vakkundige tips over de meest gebruikte soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast verstrekken wij adressen van erkende specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Clinge

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Clinge. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Clinge voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website tref jij binnen no-time professionele vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-clinge-4567

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Clinge (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem maken. Verder regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema tref jij showrooms en airco monteurs in Clinge (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine.

NaamAdresPostcodePlaats
Hewa Koeltechniek H vd Walles-Gravenstraat 674567ABClinge
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Gegevens van airco montagebedrijven Clinge vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vind de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn diverse apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Clinge: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Clinge: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Clinge.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Clinge variëren enorm. De totale kosten variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel hieronder lees je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Clinge. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1220 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2945
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1150 – €2290
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€370 – €805
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €230 – €680
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Clinge.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door middel van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een STEK installateur in Clinge. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal onderdelen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Daarnaast moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Houd rekening met een €70 tot €290 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters vergeleken met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem moet grofweg 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Clinge. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt o.a. naar condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie