Airco Installatie Heikant

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Heikant kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl lees je handige tips en informatie over de beste soorten producten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens verstrekken wij de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem bij je thuis laten plaatsen kan al vanaf €1.225,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Heikant

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Heikant. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Heikant voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je razendsnel betrouwbare installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-heikant-4566

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Heikant (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Heikant (gemeente Hulst, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine, Sas van Gent.

FirmaAdresPostcodePlaats
Schout GerardJulianastraat 524566AHHeikant
Hougkoeling Terneuzen BVLange Reksestraat 24538AZTerneuzen
Zeeuwse Verwarmings Unie B.V.Energiestraat 124538BZTerneuzen
Overzicht met airco montagebedrijven Heikant vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan een aantal verschillende uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Heikant: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Heikant: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Koeltechniek.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te installeren, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Heikant.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Heikant kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het koelvermogen prijsbepalend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgesloten overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Heikant. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijzen
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2170 – €2965
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1145 – €2250
Mobiele airco’sEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €435 – €895
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €225 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Heikant.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Heikant. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten hangt af van meerdere bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag wat resulteert in een hogere energierekening. Houd rekening met een €80 tot €275 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type opstelling en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem vraagt ongeveer 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Heikant. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur checkt o.a. compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie