Airco Installatie s-Hertogenbosch

Wil jij het lekker fris houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in s-Hertogenbosch draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Hier bekijk je concrete tips en informatie over de velerlei soorten modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verstrekken wij gegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in s-Hertogenbosch

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in s-Hertogenbosch. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in s-Hertogenbosch voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via deze website check jij binnen no-time lokale installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-s-hertogenbosch-5222

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in s-Hertogenbosch (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Ook zorgen zij voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht tref je showrooms en airco monteurs in s-Hertogenbosch (gemeente s-Hertogenbosch, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan verscheidene apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Kleinste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco s-Hertogenbosch: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco s-Hertogenbosch: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in s-Hertogenbosch.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in s-Hertogenbosch liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen essentieel. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel verstrekken we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in s-Hertogenbosch. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €1995
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2175 – €2940
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1205 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €450 – €850
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in s-Hertogenbosch.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airco installeren door een STEK installateur in s-Hertogenbosch. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs wordt vastgesteld door velerlei posten. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Houd rekening met plusminus €85 tot €270 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van populaire merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt ruwweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist s-Hertogenbosch. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De monteur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, verdamper, condensor, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie