Airco Installatie Waalwijk

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Waalwijk draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier verstrekken wij nuttige tips en info over de diverse type oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook lees je adressen van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Waalwijk

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Waalwijk. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Waalwijk voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel & eenvoudig bekwame installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-waalwijk-5143

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Waalwijk (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatie experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Daarnaast zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Waalwijk (gemeente Waalwijk, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek, Haaren.

NaamAdresPostcodePlaats
Klein Comfort Techniek BVJanssoniushof 515141MPWaalwijk
Koeltechniek Govers BVTilburgsebaan 145126PHGilze
Botemp BVProvincienbaan 255121DKRijen
Schema met airco montagebedrijven Waalwijk vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit diverse soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Zuinigste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Waalwijk: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Waalwijk: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor in huis.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Waalwijk.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Waalwijk lopen zeer uiteen. De onkosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het volgende schema check je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Waalwijk. De getoonde tarieven zijn exclusief onderhoud, reinigen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingPrijzen
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1210 – €1965
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2165 – €2905
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1195 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€445 – €840
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €200 – €615
Lijst met de kosten van airconditioning in Waalwijk.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een STEK installateur in Waalwijk. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo op een duurzamere manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De uiteindelijke prijs hangt af van een aantal aspecten. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Als tweede heb je een onderhoudscontract. In aanvulling daarop heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan €85 tot €255 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van marktleiders als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt grofweg 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Waalwijk. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie