Airco Installatie Dongen

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Dongen resulteert in een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl lees je waardevolle tips en adviezen over de diverse type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast bekijk je de gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Dongen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Dongen. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Dongen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal check jij snel en simpel professionele vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-dongen-5104

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Dongen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen onder alle omstandigheden een effectief klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Dongen (gemeente Dongen, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk, Goirle, Tilburg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen diverse soorten modellen die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco Offertes.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Dongen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Dongen: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Airco in het plafond.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Dongen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De onkosten van een airco inclusief montage in Dongen liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel check je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Dongen. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingTarieven
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1235 – €1955
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2125 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1205 – €2245
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €440 – €820
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €615
Schema met de prijzen van airconditioning in Dongen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een erg hete woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat dan direct een airco plaatsen door een erkende installateur in Dongen. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand door verschillende factoren. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Gemiddeld betaal je €85 tot €305 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en koelvermogen. De systemen voor een hele woning hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt bij benadering 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Dongen. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist checkt o.a. verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie