Airco Installatie Hilvarenbeek

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Hilvarenbeek draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal bieden wij goede informatie over de verschillende type apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens vind je gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Hilvarenbeek

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Hilvarenbeek. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hilvarenbeek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij razendsnel de beste installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-hilvarenbeek-5081

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Hilvarenbeek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het volgende schema vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Hilvarenbeek (gemeente Hilvarenbeek, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Haaren, Oisterwijk, Goirle, Tilburg, Geertruidenberg.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Handelsonderneming P. van de SandenStationstraat 315071BSUdenhout
Cool Industries BVZandacker 105061KWOisterwijk
TIS InstallatietechniekTilburgseweg 61/615051ABGoirle
Opsomming met airco montagebedrijven Hilvarenbeek vergelijken

Een koelere woning?

Kom in contact met de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. We kennen velerlei soorten modellen die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hieronder check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Hilvarenbeek: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hilvarenbeek: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco op de wand.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Hilvarenbeek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco augustus 2021 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Hilvarenbeek lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst hieronder tref je een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hilvarenbeek. De getoonde prijzen houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1155 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2220 – €2925
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1140 – €2200
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€405 – €860
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €235 – €650
Overzicht met de kosten van airconditioning in Hilvarenbeek.

Top-10 merken augustus 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste modellen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Hilvarenbeek. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse factoren. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Tenslotte noemen we nog een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Denk dan aan ongeveer €80 tot €310 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem gebruikt ongeveer 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Hilvarenbeek. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De specialist kijkt bijv. naar compressor, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie