Airco Installatie Goirle

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Goirle levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze pagina verzamel je waardevolle tips en informatie over de velerlei soorten producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast vind je adressen van regionale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Goirle

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Goirle. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Goirle voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je probleemloos gespecialiseerde vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-goirle-5052

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Goirle (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Goirle (gemeente Goirle, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout, Zundert.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
TIS InstallatietechniekTilburgseweg 61/615051ABGoirle
Aarde Technologies BVPallasstraat 105048CJTilburg
Sergio BouwDianapad 255042LNTilburg
Adresgegevens van airco montagebedrijven Goirle vergelijken

Een koelere woning?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan diverse apparaten die je kunt toepassen. In onderstaande tekst bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Goirle: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Goirle: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Goirle.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Goirle liggen nogal uiteen. De prijzen verschillen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande schema tref je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Goirle. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortBeschrijvingPrijzen
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2130 – €2930
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1150 – €2275
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €450 – €890
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €175 – €640
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Goirle.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een warm huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct de airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Goirle. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs bestaat uit diverse bouwstenen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €95 tot €295 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van populaire merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet zo’n 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Goirle. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De vakman controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie