Airco Installatie Drimmelen

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Drimmelen zorgt voor een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website lees je handige info over de beste apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Ook verstrekken wij gegevens van lokale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Drimmelen

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Drimmelen. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Drimmelen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je snel & eenvoudig deskundige vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-drimmelen-4924

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Kies dan een bekwaam installatiebedrijf in Drimmelen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende monteurs kunnen in elke woning / kantoor het juiste klimaatsysteem samenstellen. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de vergelijker hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Drimmelen (gemeente Drimmelen, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Black Koudetechniek BVMarinaweg 45/B4924ADDrimmelen
Funke Benelux BVDe Wetering 454906CTOosterhout nb
Dawood Koeltechniek B.V.Bredaseweg 1084902NSOosterhout
Lijst met airco montagebedrijven Drimmelen vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen een aantal verschillende systemen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Warmtepomp.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Ook is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Drimmelen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Drimmelen: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Split airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Drimmelen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een radiator. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Drimmelen variëren enorm. De prijzen verschillen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel vind je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Drimmelen. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, navullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingOnkosten
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1200 – €2045
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2125 – €2980
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1130 – €2280
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€350 – €855
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €670
Schema met de tarieven van airconditioning in Drimmelen.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airco plaatsen door een STEK installateur in Drimmelen. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door een aantal aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Ook noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Dit schatten we op om en nabij de €90 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom dan de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent grofweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Drimmelen. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie