Airco Installatie Alphen-Chaam

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Alphen-Chaam levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker check je nuttige info over de diverse type apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je contactgegevens van regionale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Alphen-Chaam

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Alphen-Chaam. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Alphen-Chaam voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk jij binnen no-time gecertificeerde vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-alphen-chaam-4861

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in Alphen-Chaam (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem installeren. Bovendien zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel hieronder zoek je showrooms en airco monteurs in Alphen-Chaam (gemeente Alphen-Chaam, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Breda, Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
RV Warmtepomp & Koudetechniek BVBrouwerijstraat 234845CLWagenberg
Luiken Warmte en KoeltechniekMolenstraat 1134841CCPrinsenbeek
Agecon Breda BVDennenweg 134841KNPrinsenbeek
Adresgegevens van airco montagebedrijven Alphen-Chaam vergelijken

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden een aantal verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Mechanische Ventilatie.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Alphen-Chaam: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Alphen-Chaam: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezebespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco acties.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Alphen-Chaam.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Perfect voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Alphen-Chaam variëren enorm. De totale kosten verschillen per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema lees je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Alphen-Chaam. De getoonde prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingTarieven
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €1950
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2135 – €2985
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2275
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €810
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€235 – €620
Lijst met de kosten van airconditioning in Alphen-Chaam.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan men activeren aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een hete woning in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een STEK installateur in Alphen-Chaam. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Als laatste heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een iets hogere energienota. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type installatie en koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem rekent om en nabij de 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Alphen-Chaam. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie