Airco Installatie Roosendaal

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Roosendaal levert een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier check je waardevolle tips en adviezen over de beste soorten oplossingen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast lees je gegevens van regionale installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Roosendaal

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Roosendaal. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Roosendaal voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij snel & eenvoudig erkende vakmannen. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-roosendaal-4705

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Roosendaal (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem installeren. Daarnaast dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Roosendaal (gemeente Roosendaal, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Tholen, Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Hulst.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de beste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. We kennen een aantal verschillende modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Roosendaal: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Roosendaal: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Beste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Roosendaal.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een constante gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Roosendaal variëren enorm. De tarieven variëren per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen essentieel. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande schema verstrekken we een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Roosendaal. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingInvestering
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1205 – €2035
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2980
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1195 – €2245
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €350 – €885
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €215 – €600
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Roosendaal.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een extreme heet huis in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Roosendaal. Wonen, werken en slapen is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten is gebaseerd op verschillende factoren. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €80 tot €300 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt bij benadering 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Roosendaal. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie