Airco Installatie Zandhoven

Zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Zandhoven zorgt voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal verzamel je bruikbare info over de diverse type systemen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook lees je adres- en contactgegevens van lokale specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zandhoven

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Zandhoven. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Zandhoven voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl tref je probleemloos betrouwbare installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-zandhoven-2240

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Zandhoven (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde monteurs kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem integreren. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Zandhoven (gemeente Zandhoven, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Hulshout, Herselt, Heist-Op-Den-Berg, Herentals, Wommelgem.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
ElnyHallebaan 852240Zandhoven
De Bruyn VerwarmingAarschotsesteenweg 200C2230Herselt
Verelst HeatingSchriekstraat 1282223Schriek
Gegevens van airco montagebedrijven Zandhoven vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de beste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. We onderscheiden velerlei soorten units die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s vacumeren.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Zandhoven: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Zandhoven: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco in het plafond.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Zandhoven.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Zandhoven zijn heel divers. De prijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen essentieel. Als een hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel geven we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zandhoven. De prijzen zijn exclusief het onderhoud, navullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1230 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2980
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1200 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €850
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €175 – €600
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Zandhoven.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kan men activeren aan de hand van een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm huis in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Zandhoven. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten hangt af van verschillende factoren. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Verder zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €85 tot €275 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per systeem en rendement / koelvermogen. De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt grofweg 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Zandhoven. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie