Airco Installatie Geldrop-Mierlo

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een airco kopen in Geldrop-Mierlo draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij belangrijke tips en info over de velerlei type modellen en een handig keuzeadvies. Eveneens vind je adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Geldrop-Mierlo

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Geldrop-Mierlo. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Geldrop-Mierlo voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je snel geschikte monteurs. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-geldrop-mierlo-5664

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Geldrop-Mierlo (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Bovendien staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Geldrop-Mierlo (gemeente Geldrop-Mierlo, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk, Valkenswaard.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
LuftmonGrasveld 25658GDEindhoven
ERF ServiceLodewijkstraat 3A5652ACEindhoven
Mike Peters Koeltechniek en MontageTijgerstraat 165645CKEindhoven
Adresgegevens van airco montagebedrijven Geldrop-Mierlo vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden velerlei soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Geldrop-Mierlo: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Geldrop-Mierlo: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1325. Een goedkoop airco systeem in Geldrop-Mierlo.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Geldrop-Mierlo zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande schema vind jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Geldrop-Mierlo. De getoonde prijzen houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortToelichtingOnkosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €1995
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2135 – €2955
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1170 – €2300
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €435 – €810
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€235 – €640
Lijst met de kosten van airconditioning in Geldrop-Mierlo.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Geldrop-Mierlo. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs is gebaseerd op verschillende aspecten. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de montage. Daarnaast een onderhoudscontract. Tenslotte zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €305 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De grote multi-split modellen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als De’Longhi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem gebruikt plusminus 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Geldrop-Mierlo. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie