Airco Installatie Valkenswaard

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Valkenswaard levert een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op deze website bieden wij belangrijke tips over de beste soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook verzamel je adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Valkenswaard

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Valkenswaard. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Valkenswaard voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij probleemloos geschikte vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-valkenswaard-5554

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Valkenswaard (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Valkenswaard (gemeente Valkenswaard, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Damen Airco BVHortensia 135552GVValkenswaard
HJB TechniekDalstraat 145552LSValkenswaard
Van Gerven Koeltechnische UnitbouwMunthof 385551XCValkenswaard
Contactgegevens van airco montagebedrijven Valkenswaard vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen verscheidene uitvoeringen die men kan installeren. In onderstaande tekst vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op onze website lees je ook meer over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Verder is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Valkenswaard: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit twee units: een buiten- en binnenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Valkenswaard: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te installeren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Valkenswaard.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Valkenswaard laten een grote variatie zien. De prijzen kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgaande overzicht geven we de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Valkenswaard. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeToelichtingKosten
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1170 – €1965
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2160 – €2930
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1105 – €2255
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€380 – €880
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €170 – €630
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Valkenswaard.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airconditioner monteren door een professionele installateur in Valkenswaard. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door een aantal aspecten. Om te beginnen de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op een €70 tot €305 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van a-merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een basis koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Valkenswaard. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie