Airco Installatie Veldhoven

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2021? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Veldhoven resulteert in een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs verstrekken wij goede tips en adviezen over de diverse type producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je gegevens van lokale installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Veldhoven

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Veldhoven. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Veldhoven voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij zonder gedoe gespecialiseerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-veldhoven-5505

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Veldhoven (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het onderstaande overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Veldhoven (gemeente Veldhoven, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel.

FirmaAdresPostcodePlaats
Primair luchtverwarming & airconditioningGenderstraat 25504LNVeldhoven
Voets & DonkersNobelweg 85482NNSchijndel
Venmans Koeltechniek en AirconditioningSchrijvershoef 115481VHSchijndel
Tabel met airco montagebedrijven Veldhoven vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit meerdere systemen die men kan installeren. In de volgende paragraaf bieden wij de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Veldhoven: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Veldhoven: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Veldhoven.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Veldhoven zijn nogal verschillend. De prijzen variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In het volgende schema vind jij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Veldhoven. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingKosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1170 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2220 – €2930
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1180 – €2210
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €370 – €885
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€150 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Veldhoven.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet appartement in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airco plaatsen door een erkende installateur in Veldhoven. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten bestaat uit verschillende posten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik en dus een iets hogere energienota. Denk dan aan ongeveer €85 tot €285 bij normaal gebruik.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem gebruikt rond de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Veldhoven. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert inspecteert o.a. compressor, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie